Dania gotowe z grzybów

Podgrzybki i kurki

Są produktem sporządzonym z  rozdrobnionych grzybów duszonych w tłuszczu z dodatkiem cebuli oraz przypraw smakowych. To doskonały pomysł na danie obiadowe.
Grzyby w tłuszczu znakomicie smakują w wydrążonej bułce oraz doskonale sprawdzają się jako farsz do pierogów, pizzy, zapiekanek, sosów  i zup grzybowych.
Taki słoik  grzybów z pewnością ułatwi Paniom Domu przygotowanie smacznych i ciekawych potraw.
Podgrzybki danie gotowe

masa netto: 340g

Kurki danie gotowe

masa netto: 340g

Koncentrat grzybowy

Koncentrat grzybowy jest to produkt przygotowany z różnych rodzajów grzybów leśnych, które po dokładnym rozdrobnieniu, zagęszczeniu i doprawieniu, dozowane są do słoików. W jego składzie znajdziemy aromatyczne i pyszne borowiki, kuszące podgrzybki  oraz wyśmienite koźlarze. Jest to produkt zdrowy, ponieważ wyprodukowany jest z grzybów pochodzących z czystych ekologicznie polskich lasów, a do jego produkcji nie zostały użyte środki konserwujące. Dla bezpieczeństwa oraz wyjątkowych walorów smakowo-zapachowych, koncentrat powstaje pod kontrolą i nadzorem uprawnionego grzyboznawcy. Koncentrat grzybowy doskonale nadaje się do sporządzania zup i sosów oraz jako dodatek do bigosu lub gulaszu oraz nadzienia pierogów.
Koncentrat grzybowy

masa netto: 110g

Kapusta kwaszona z grzybami

Przepyszna ekologiczna kapusta kiszona z dużą ilością aromatycznych podgrzybków z Borów Tucholskich jest to doskonała baza do przygotowania tradycyjnych polskich dań takich jak bigos, świąteczne uszka i pierogi. Idealnie nadaje się również jako farsz do krokietów czy pasztecików.
Kwaszona kapusta z grzybami zawiera niemal wszystkie biopierwiastki i sporo witamin – tym samym jest dużo zdrowsza niż surowa czy gotowana. Ekologiczna kapusta kiszona z grzybami  to także solidna dawka witaminy C. Odnajdziemy w niej znaczną ilość witaminy B12 – potrzebnej do zachowania świeżości umysłu, dobrego nastroju, odporności na stres, dobrego funkcjonowania mózgu i nerwów, wchłaniania żelaza, budowy czerwonych ciałek krwi, do wzrostu komórek i budowy tkanki kostnej.
Kapusta kwaszona z grzybami leśnymi

masa netto: 850g
masa netto po odsączeniu: 550g

Kurki w zalewie naturalnej

Kurki w zalewie naturalnej to grzyby w zalewie przyprawionej wyłącznie solą, dlatego produkt posiada łagodny, neutralny smak, co umożliwia wykorzystanie go do przyrządzenia różnych potraw. Grzyby doskonale sprawdzają się jako dodatek do jajecznicy, farszu do pierogów, pizzy, sosów, bigosu, sałatek czy zup grzybowych.
Kurki w zalewie naturalnej

masa netto: 200g
masa netto po odsączeniu: 90g