Dżemy i przetwory z owoców leśnych

Oferowane przetwory owocowe nie tylko wzbogacają codzienną dietę, ale urozmaicają również smak niejednej potrawy. Nasze przetwory produkujemy wyłącznie z surowców zebranych z polskich lasów i plantacji. Do produkcji przetworów z owoców nie używamy żadnych konserwantów ani sztucznych polepszaczy – barwników czy aromatów.

Dlaczego warto jeść przetwory z owoców leśnych? Ponieważ maliny, jeżyny czy borówki są niezwykle cennym źródłem witamin i składników odżywczych, a rosną naturalnie, bez sztucznych nawozów i substancji chemicznych. Są to niestety dość rzadkie, nietrwałe i sezonowe przysmaki. Tym bardziej warto sięgać po nasze przetwory, które pozwolą cieszyć się smakami i dobrodziejstwami lasu przez cały rok.

Maliny zawierają witaminy A, B1, B3, PP, C. Jako środek napotny sprawdzają się w naturalnym wspomaganiu leczenia przeziębienia i grypy. Jagody z kolei są źródłem sodu, wapnia, żelaza, miedzi, fosforu i siarki oraz witamin C, B1, B2 i PP. Żurawina natomiast bogata jest w błonnik, witaminy B1, B2, B6, C, E, karoten, a także minerały – sód, potas, fosfor, wapń, magnez, jod i żelazo. Zapraszamy do poznania szczegółów naszej oferty.

Owoce deserowe

Jagody i maliny deserowe to słoik pełen aromatycznych, dojrzałych w słońcu, pysznych jagód zanurzonych w słodkim syropie z cukru.
Produkt ten świetnie nadaje się do przygotowania napojów, a także jako dodatek do gofrów, lodów, bitej śmietany, naleśników lub omletów.
Jagody deserowe

masa netto: 200g
masa netto po odsączeniu: 70g

Maliny deserowe

masa netto: 200g
masa netto po odsączeniu: 60g

Owoce niskosłodzone

Żurawiny i borówki do mięs i serów to produkt sporządzony z aromatycznych, dojrzałych w słońcu owoców, rozdrobnionych i gotowanych z cukrem. Żurawiny i borówki świetnie nadają się jako dodatek do dań mięsnych i serów, a także deserów (ciasta, gofry, lody, naleśniki lub omlety).

Żurawiny niskosłodzone

masa netto: 200g

Borówki niskosłodzone

masa netto: 200g

Dżemy

Nasze dżemy to zagęszczone owoce z dodatkiem cukru, pektyny i kwasku cytrynowego. To doskonała propozycja na śniadanie i kolację. Te dżemy znakomicie komponują się z pieczywem i mlekiem lub kakao. Polecane są również jako dodatek do naleśników, omletów i domowych wypieków. Z pewnością zasmakują także dzieciom, stanowiąc zdrową alternatywę dla batoników i czekoladek.
Dżem jagody leśne całe owoce

masa netto: 300g

Dżem borówki leśne całe owoce

masa netto: 300g

Dżem żurawiny leśne całe owoce

masa netto: 300g

Dżem malinowy extra

masa netto: 300g