Grzyby mrożone

Grzyby mrożone mają coraz większe znaczenie w polskiej kuchni. Są one doskonałą bazą dla dań wigilijnych, wielkanocnych, ale po te niskokaloryczne i pełne witamin owoce lasu warto sięgać każdego dnia.
Do mrożenia przeznaczamy następujące gatunki grzybów: borowik szlachetny cały i kostka, podgrzybek brunatny cały i kostka oraz kurka blanszowana.
Grzyby zamrażane są w komorze szokowego zamrażania, w temp. -30ºC. Kurka jako jedyny gatunek z oferowanych grzybów mrożonych, ze względu na swoje właściwości, jest zamrażana po uprzednim zblanszowaniu. W trakcie tego procesu surowiec traci około 1/3 swojej wagi.
Składowanie surowców mrożonych odbywa się w komorach mroźniczych w temp. poniżej -18ºC.
Grzyby mrożone dzięki odpowiednim warunkom przechowywania oraz mrożenia, zachowują swój doskonały smak, jak i cenne wartości odżywcze. Dzięki nim, niezależnie od pory roku, można gościć na naszych stołach niezwykłe smaki i aromaty jesiennych dni. Grzyby leśne mrożone to idealny dodatek do pierogów oraz uszek, doskonale  komponują się ze śmietaną i serami pleśniowymi, a najbardziej popularne potrawy z ich dodatkiem to jajecznice, omlety, zupy kremy i sosy.
Produkty mrożone pakowane są w worki 2,5 kg.
Podgrzybki brunatne całe mrożone kl.I

opakowanie worek 2,5 kg

Podgrzybki brunatne kostka mrożone kl.I

opakowanie worek 2,5 kg

Borowiki szlachetne całe mrożone kl.I

opakowanie worek 2,5 kg

Borowiki szlachetne kostka mrożone kl.I

opakowanie worek 2,5 kg

Kurki mrożone blanszowane kl.I

opakowanie worek 2,5 kg