Owoce mrożone

Mają coraz większe znaczenie w polskiej kuchni. Są one doskonałym urozmaiceniem dań wigilijnych, wielkanocnych, ale po te niskokaloryczne i pełne witamin owoce lasu warto sięgać każdego dnia.

Do mrożenia przeznaczamy następujące gatunki owoców: jagoda czernica, borówka brusznica, żurawina błotna, truskawka, malina, borówka amerykańska.

Oferowane przez nas produkty zamrażane są w komorze szokowego zamrażania, w temp. -30ºC.
Składowanie tego rodzaju surowców wymaga zachowania odpowiednich warunków chłodniczych i odbywa się w komorach mroźniczych w temp. poniżej -18ºC.

Owoce mrożone dzięki odpowiednim warunkom przechowywania oraz chłodzenia, zachowują swój doskonały smak jak i cenne wartości odżywcze. Dzięki nim, niezależnie od pory roku, można gościć na naszych stołach niezwykłe smaki i aromaty jesiennych dni. Owoce mrożone to idealny dodatek do deserów, zup, kompotów czy ciast. Ich smakiem możemy się cieszyć przez cały rok podając pyszne koktajle i soki.

Produkty mrożone pakowane są w ekonomiczne worki 2,5 kg, dzięki czemu z powodzeniem nadają się do wykorzystania w gastronomii. Przypominamy o konieczności właściwego przechowywania produktów w stałej temperaturze poniżej -18 ºC. Pozwoli to zachować pełnię walorów smakowych i odżywczych nawet przez kilka miesięcy od daty produkcji.

Jagoda mrożona kl.I

opakowanie worek 2,5 kg

Borówka brusznica mrożona kl.I

opakowanie worek 2,5 kg

Żurawina leśna mrożona kl.I

opakowanie worek 2,5 kg

Malina mrożona kl.I

opakowanie worek 2,5 kg

Truskawka mrożona kl.I

opakowanie worek 2,5 kg

Borówka amerykańska mrożona kl.I

opakowanie worek 2,5 kg