Owoce mrożone

Mają coraz większe znaczenie w polskiej kuchni. Są one doskonałym urozmaiceniem dań wigilijnych, wielkanocnych, ale po te niskokaloryczne i pełne witamin owoce lasu warto sięgać każdego dnia.
Do mrożenia przeznaczamy następujące gatunki owoców: jagoda czernica, borówka brusznica, żurawina błotna, truskawka, malina, borówka amerykańska.
Oferowane przez nas owoce zamrażane są w komorze szokowego zamrażania, w temp. -30ºC.
Składowanie surowców mrożonych odbywa się w komorach mroźniczych w temp. poniżej -18ºC.
Owoce mrożone dzięki odpowiednim warunkom przechowywania oraz mrożenia, zachowują swój doskonały smak jak i cenne wartości odżywcze. Dzięki nim, niezależnie od pory roku, można gościć na naszych stołach niezwykłe smaki i aromaty jesiennych dni. Owoce mrożone to idealny dodatek do deserów,  zup, kompotów czy ciast. Ich smakiem możemy się cieszyć przez cały rok podając pyszne koktajle i soki.
Produkty mrożone pakowane są w worki 2,5 kg.
Jagoda mrożona kl.I

opakowanie worek 2,5 kg

Borówka brusznica mrożona kl.I

opakowanie worek 2,5 kg

Żurawina leśna mrożona kl.I

opakowanie worek 2,5 kg

Malina mrożona kl.I

opakowanie worek 2,5 kg

Truskawka mrożona kl.I

opakowanie worek 2,5 kg

Borówka amerykańska mrożona kl.I

opakowanie worek 2,5 kg